Duofiets
  1. Wonen
  2. Wonen in De Lauwers

Wonen in De Lauwers

Bij kleinschalig wonen zijn de omgeving en de dagelijkse gang van zaken zoveel mogelijk zoals het thuis was. Daarbij worden bewoners gestimuleerd deel te nemen aan de groepsactiviteiten. Dagelijks wordt samen met de bewoners, medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers de warme maaltijd bereid. Een vast team aan medewerkers staat garant voor een persoonlijke begeleiding.

Stimuleren en ondersteunen

Ons vaste team geeft ondersteuning bij huishoudelijke activiteiten, sociale contacten en zorg. Daarnaast is er alle tijd voor ontspanning. Individueel of met elkaar. Even geen zin? Geen probleem, trek u gerust terug. Uw privacy wordt gerespecteerd.

Belangrijke rol voor familie, mantelzorgers en vrijwilligers

Familie, mantelzorgers en vrijwilligers spelen een belangrijke rol in kleinschalig wonen. Zij horen namelijk ook bij de huiselijke omgeving. Ze kunnen een deel van de dagelijkse zorg op zich nemen door medewerkers te ondersteunen bij bijvoorbeeld het bereiden van de warme maaltijden, huishoudelijke klusjes of activiteiten. Ook het begeleiden van bewoners naar bijvoorbeeld de specialist of kapper behoort tot de mogelijkheden. De bijdrage van mantelzorgers is niet verplicht, maar wel zeer welkom.

Bewezen succesvol

Uit onderzoeken blijkt dat kleinschalig wonen voor deze doelgroep zijn vruchten afwerpt. Bewoners voelen zich in deze omgeving meer op hun gemak en hebben een zinvolle daginvulling. Ook blijkt dat ze minder snel in paniek raken. Verder eten en slapen ze beter.

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over kleinschalig wonen in De Lauwers? Neem dan contact op met Zorgbemiddeling, via 06 287 497 19 of zorgbemiddeling@liante.nl.

Zorggroep Liante

De Lauwers is één van de zeven locaties van Zorggroep Liante.

Contact

Lauwers 16
9204 GX Drachten
T 0512 741 000

Menu