Dagverzorging

Bij het ouder worden komen er andere en meerdere uitdagingen op uw pad. Eén daarvan gaat over de vraag hoe de dagen betekenisvol kunnen worden ingevuld. U kunt in de situatie terechtkomen dat u vaker en voor langere tijd alleen bent. Mensen opzoeken lukt vanwege uw gezondheid niet meer, ook al is die wens nog zo groot. Dan is dagverzorging van woonzorgcentrum De Lauwers een prettige ondersteuning van uw thuissituatie.  

Een gezellig dagprogramma naar uw persoonlijke behoeften

Met dagverzorging heeft u het voor het zeggen. U bent vrij om te bepalen op welke momenten van de week u wilt meedoen. Dit kan gaan om één middag per week, maar ook om twee hele dagen. Eén ding is zeker: u komt op een gemoedelijke plek samen met andere mensen en wordt ondersteund door vrijwilligers en/of medewerkers. De groep ouderen bestaat uit maximaal acht personen (plus begeleiding). Ons streven is dat u tijdens iedere bijeenkomst op uw manier kunt genieten.

Met een zorgindicatie

Voordat u misschien wilt informeren naar de mogelijkheden, is het goed om te weten dat dagverzorging niet voor iedereen bedoeld is. Alleen ouderen die vanwege een beperking moeilijk de deur uit komen, kunnen kiezen voor deze zorgdienst. Om dit aan te kunnen tonen, moet u een zorgindicatie van de huisarts hebben gekregen. Door te kiezen voor dagverzorging garandeert u zichzelf van goed gezelschap, begeleiding en leuke activiteiten. Hiervan gebruikmaken betekent bovendien het ontzorgen van mantelzorgers en dient als overbruggingsperiode voor het verhuizen naar een appartement in De Lauwers.  

Gevarieerde en inspirerende activiteiten

Veruit de meeste ouderen zegt vanwege het sociale contact deel te nemen aan dagverzorging. Een inhoudelijk gesprek, een vraag om advies: we horen verscheidene redenen om naar onze locatie toe te komen. U kunt kiezen voor een gevarieerd dagprogramma, waarin in- en ontspannende bezigheden elkaar afwisselen. Zo is er volop ruimte voor creativiteit, beweging en zang, maar ook wordt er voldoende tijd ingeruimd voor een heerlijke gezamenlijke lunch of diner. Kortom: u hoeft zich geen moment te vervelen en kunt de dag beleven zoals u dat wilt. Hulp nodig met vervoer? Geef het bij ons aan!

Ook meedoen aan dagverzorging?

Alleen via de gemeente kunt u aan een indicatie voor dagverzorging komen. Dit betekent niet dat u kosteloos hieraan kunt deelnemen. Voor sommige activiteiten – neem bijvoorbeeld uitstapjes – kan woonzorgcentrum De Lauwers een eigen bijdrage van u vragen.

Een kijkje komen nemen?

Bel 0516 568 770 voor meer informatie over dagverzorging. Wilt u eerst even komen kijken, dan kan dat natuurlijk. U kunt dan alsnog beslissen of u wilt deelnemen of niet. U bent van harte welkom!

Ons zorgaanbod

U kunt bij De Lauwers kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt: in uw eigen huis, in De Lauwers of in een van de andere woonzorgcentra van Zorggroep Liante.

Vorige
Volgende

Neem contact op

Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens of het contactformulier.