Geestelijke verzorging

Het leven is niet rechtlijnig, maar zit vol verrassende bogen en omwegen. Ook die van u kent voor- en tegenspoed. Daar heeft u geen of nauwelijks invloed op. En nog steeds verandert u en de wereld om u heen. Het kan zijn dat het steeds lastiger wordt om het leven van alledag daarop aan te passen. Levensvragen – vaak beginnend met ‘hoe’ en ‘waarom’ – zorgen ervoor dat u vast komt te zitten. Om het onverwachte en onvoorspelbare een plek te geven, helpt het om samen op zoek te gaan naar antwoorden. U kunt rekenen op onze ondersteuning.

Begeleiding en ondersteuning

Zorggroep Liante heeft een geestelijk verzorger in dienst die zich speciaal richt op het mentale welzijn van ouderen. Hij of zij begeleidt u bij het vinden van de zin van het leven en helpt u bij het zoeken naar antwoorden op uw levensvragen. Mentale ondersteuning vindt plaats aan de hand van een vertrouwelijk gesprek en op een veilige plek. De geestelijk verzorger is uw luisterend oor, een baken van vertrouwen en iemand die nooit zal oordelen.

Al uw vragen

Bij het ouder worden gaan hele andere vragen een rol van betekenis spelen. Onze geestelijk verzorger herkent hierin een patroon en komt vaak langs om thema’s als verlies en afhankelijkheid te bespreken. Afscheid nemen van dierbaren, uw huiselijke omgeving of het wegvallen van bepaalde lichamelijke of mentale functies hebben grote impact op uw leven. Ook is het pijnlijk wanneer u niet meer volledig voor uzelf kan zorgen en daarvoor afhankelijk bent van anderen. Deze dingen bespreekt u zoal met de geestelijk verzorger:

  • Inhoudelijk vragen over het leven in z’n algemeenheid
  • Vragen van religieuze aard
  • Vragen over sterven
  • Het verlies van zelfstandigheid
  • Verlies van dierbaren en de periode van rouwen
  • Het verlaten van uw vertrouwde omgeving
  • Zoeken naar een dagelijks doel
  • Nadenken over het verleden
  • Het leven voltooien en loslaten

Voor wie?

Bij het verzorgen van ouderen vinden wij het net zo belangrijk om stil te staan bij hun onzichtbare gebreken. Alle bewoners van onze woonzorglocaties kunnen daarom gebruikmaken van de specialistische dienst van onze geestelijk verzorger. Dat geldt ook voor hun naasten, die wellicht met dezelfde vragen zitten. Wat uw levensbeschouwing of afkomst ook is. Onze professional geeft iedereen de tijd en aandacht die nodig is voor het beantwoorden van zijn of haar levensvragen.

Contact opnemen

Heeft u als cliënt behoefte aan een gesprek, dan kunt u dit doorgeven aan uw contactverzorgende. U kunt ook zelf contact opnemen via 0516 568 770

Ons zorgaanbod

U kunt bij De Lauwers kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt: in uw eigen huis, in De Lauwers of in een van de andere woonzorgcentra van Zorggroep Liante.

Vorige
Volgende

Neem contact op

Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens of het contactformulier.