Personenalarmering

Gebruikmaken van het zorgaanbod van De Lauwers? Dat is natuurlijk ook mogelijk voor als u thuiswonend bent. Zo kunt u kiezen voor onze personenalarmering. Hiermee bezorgen wij u het gevoel van geborgenheid en voelt u zich zekerder, en dat allemaal vanuit uw eigen huis. Als u spoedig hulp nodig heeft – na een lelijke val van de trap of als u ineens onwel wordt bijvoorbeeld – dan is één druk op de knop voldoende om de alarmbellen bij ons te laten rinkelen. Die zekerheid geven wij u zowel overdag als ook ’s nachts.    

Zorgeloos thuis wonen dankzij één knop

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen: dat is waarschijnlijk ook uw wens. Maar als gevolg van fysieke of geestelijke achteruitgang maakt u zich vaker zorgen. Wat komt er van mij terecht als er iets onverwachts gebeurt? Een logische en terechte vraag. Als u kiest voor onze personenalarmering, dan geven wij u een geruststellend antwoord. Onze professionele zorghulpverleners zijn oproepbaar en snel ter plaatse als u in nood komt te zitten. Bovendien is het dan niet meer nodig om buurtgenoten, familie of vrienden in te schakelen.

Een technisch hulpmiddel biedt zekerheid

Er is niet veel voor nodig om u een veilig en zeker gevoel te bezorgen; enkel een elektronisch kastje en een medaillon of polsband. Wij komen bij u langs om beide in te schakelen. Het kastje wordt verbonden met uw huistelefoon en u ontvangt een ketting of polsband met rode drukknop. Zorg ervoor dat u deze altijd bij u draagt, zodat u vanaf iedere plek in huis om hulp kunt vragen. Zodoende is het ook voor u mogelijk om langer in uw eigen huis te blijven wonen.  

De werkwijze uitgelegd

Het principe van personenalarmering is vrij eenvoudig. U drukt de rode knop van de medaillon of het kastje in als u dringend hulp nodig heeft. Zo stuurt u een signaal naar onze medewerkers in het woonzorgcentrum. Zij krijgen meteen de belangrijkste gegevens van u te zien en nemen contact met u op via de spreekluisterverbinding, welke bij u thuis is geïnstalleerd. U hoeft de hoorn niet op te pakken. Nadat we de situatie goed kunnen inschatten, kunnen we de juiste hulpverlening in gang zetten. Een verzorger is direct op weg.

Let op! Aan personenalarmering zijn kosten verbonden.

Personenalarmering aanvragen

Het aanvragen van personenalarmering is een goede keuze voor als u langer met een comfortabel gevoel thuis wilt blijven wonen. Wilt u dit direct regelen of heeft u vragen? Bel ons dan gerust op 0516 568 770 of vul het contactformulier in. We helpen u graag! 

Ons zorgaanbod

U kunt bij De Lauwers kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt: in uw eigen huis, in De Lauwers of in een van de andere woonzorgcentra van Zorggroep Liante.

Vorige
Volgende

Neem contact op

Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens of het contactformulier.