Wonen

Bij kleinschalig wonen zijn de omgeving en de dagelijkse gang van zaken zoveel mogelijk zoals het thuis was. Daarbij worden bewoners gestimuleerd deel te nemen aan de groepsactiviteiten. Dagelijks wordt samen met de bewoners, medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers de warme maaltijd bereid. Een vast team aan medewerkers staat garant voor een persoonlijke begeleiding.

Stimuleren en ondersteunen

Ons vaste team geeft ondersteuning bij huishoudelijke activiteiten, sociale contacten en zorg. Daarnaast is er alle tijd voor ontspanning. Individueel of met elkaar. Even geen zin? Geen probleem, trek u gerust terug. Uw privacy wordt gerespecteerd.

Belangrijke rol voor familie, mantelzorgers en vrijwilligers

Familie, mantelzorgers en vrijwilligers spelen een belangrijke rol in kleinschalig wonen. Zij horen namelijk ook bij de huiselijke omgeving. Ze kunnen een deel van de dagelijkse zorg op zich nemen door medewerkers te ondersteunen bij bijvoorbeeld het bereiden van de warme maaltijden, huishoudelijke klusjes of activiteiten. Ook het begeleiden van bewoners naar bijvoorbeeld de specialist of kapper behoort tot de mogelijkheden. De bijdrage van mantelzorgers is niet verplicht, maar wel zeer welkom.

Bewezen succesvol

Uit onderzoeken blijkt dat kleinschalig wonen voor deze doelgroep zijn vruchten afwerpt. Bewoners voelen zich in deze omgeving meer op hun gemak en hebben een zinvolle daginvulling. Ook blijkt dat ze minder snel in paniek raken. Verder eten en slapen ze beter.

Diensten

Heeft u een appartement of aanleunwoning in zorgcomplex De Lauwers? Dan kunt u altijd gebruikmaken van onze vele diensten en voorzieningen. Voor hulp in het huishouden schakelt u gemakkelijk de schoonmaakdienst in. En ook voor het halen van de boodschappen of het repareren van de televisie kunnen wij u helpen.

Bent u graag onder de mensen maar staat een fysieke of mentale beperking u in de weg? Geef het aan bij uw zorgondersteuner en wij regelen dat u samen met andere bewoners een gezellige tijd beleeft tijdens dagverzorging. In De Lauwers vindt u trouwens ook een enthousiaste en actieve breiclub. Kom gezellig aanhaken!

Meer informatie over wonen

Om in één van de locaties van Zorggroep Liante te wonen, is een indicatie nodig. Deze wordt afgegeven door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Met een positieve indicatie voor verblijf heeft u, als overbruggingsperiode, meteen toegang tot bijvoorbeeld kortdurende opname.

Wilt u meer weten over kleinschalig wonen in De Lauwers? Neem dan contact op via 0512 741 000 of vul het contactformulier in.

Ons zorgaanbod

U kunt bij De Lauwers kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt: in uw eigen huis, in De Lauwers of in een van de andere woonzorgcentra van Zorggroep Liante.

Vorige
Volgende

Neem contact op

Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens of het contactformulier.